Dreamers. Makers. Troublemakers

Acasa | Perception Engineering™ | Project Edelweiss™ | Clienti | Echipa | Principii | Contact

SALUT!

Bine ai venit acasă la cei mai buni experți în Perception Engineering™ din lume

…ce-i drept, Perception Engineering™ e o metodologie creata chiar de noi; deci ar fi ciudat sa nu fim cei mai buni din lume in folosirea unei unelte pe care am creat-o, nu?

LASAND CUVINTELE MARI LA O PARTE

Perception Engineering™ e un hibrid de software & consultanță, cu care poți să coordonezi un brand într-un mod structurat. Fain, nu?

Metodologia a fost creata in San Francisco, impreuna cu echipa Heraldist & Wondermarks din Londra, Bucuresti si Cluj, si are in centru gandirea strategica arhetipala (suna pompos dar e simplu). Metoda a fost testata cu succes pe mai mult de 50 de companii, mai mici sau mai mari, din Romania, Silicon Valley si nordul Europei.

 
 
adrian+docea.JPG

“Oamenii de marketing au avut de așteptat după unealta asta mult prea mult. Dar în sfârșit e aici. Perception Engineering™ te ajută să coordonezi într-un mod holistic și strategic, modul în care oamenii îți percep compania și produsele. E un mix de Brand Strategy + Creative Thinking + Design Thinking + Consumer Psychology + Behavioral Economics

— Adrian Docea | co-fondator Heraldist & Wondermarks | creatorul Perception Engineering™

 

MODELUL PERCEPTION ENGINEERING™

Arată cam așa ☝ și e un hibrid de software & consultanță; adică tot ce-i mai bun din ce pot face oamenii și roboții

Stim ca suna un pic complicat. Promitem ca nu-i. E chiar foarte fain. Ne-am bucura sa-ti facem un tur al metodei Perception Engineering™ oricand. Dar daca ai alta treaba mai buna de facut, pe bune ca intelegem. N-o sa te plictisim cu detalii; pana la urma de asta ne-ai chemat, nu-i asa? Sa ne ocupam de managementul modului in care oamenii iti percept produsele si compania, asa incat tu sa te poti focusa pe ce ai de facut.

 

Heraldist San Francisco

Locul unde a fost creat Perception Engineering™

TOTUL ÎNCEPE DE AICI

Știi vorba aia celebră: “jumătate din banii mei de marketing sunt risipiți; doar că nu știu care jumătate”

(John Wanamaker)

 

Doar 1% șansă de succes

Stii care-i vestea proasta? Ar fi bine ca doar 50% din banii tai de marketing sa zboare pe fereastra. John Wanamaker a venit cu faimoasa expresie cam pe la 1900. In ultimul secol, am mai invatat niste lucruri. De exemplu, faptul ca aproximativ 99% din banii tai de marketing sunt aruncati de fapt pe fereastra, dupa cum arata acest experiment The Guardian. Clientii tai vad peste 3000 de reclame pe zi. In fiecare zi. Tin minte 1%.

Cea mai valoroasă resursă: atenția oamenilor

Si exact aici intervine metodologia Perception Engineering™. Gandeste-te cat de dura e competitia zilnica pentru atentia oamenilor. Absolut tot ce faci tu in comunicarea de marketing, de la cea mai simpla postare pe facebook, pana la marile campanii de brand, trebuie sa fie mai vizibile decat activitatea a 99% din brandurile din Romania. Daca nu, tocmai ti-ai aruncat bugetul de marketing pe fereastra.

Vestea si mai rea e ca, intre cei 99%, vei gasi nu doar companii concurente - mai mici sau mai mari decat tine - ci branduri din toate domeniile; pentru ca absolut toate companiile concureaza zilnic pentru aceeasi felie - extrem de limitata - din atentia acelorasi oameni. Iar intre aceste companii, unele au bugete de marketing de 10 ori sau chiar de 100 de ori mai mari decat al tau. Statistic, ai 99% sanse sa pierzi si 1% sanse sa castigi lupta zilnica pentru atentie.

În sfârșit, o veste bună

Stii care-i vestea buna? La Heraldist & Wondermarks, stim exact ce functioneaza si ce nu functioneaza in marketing. Ne-am antrenat 20 de ani cu campanii in peste 20 de tari, ca sa te putem ajuta sa castigi in competitia zilnica pentru atentie.

Perception Engineering™ e stiinta, nu-i alchimie. Stim, de asemenea, conform studiilor, ca peste jumatate din deciziile de cumparare ale clientilor si potentialilor tai clienti, nu au legatura cu logica. Cu cifrele. Cu dovezile. Ci cu emotiile. Si aici e chiar centrul expertizei Heraldist & Wondermarks. Managementul perceptiei.

 

Ce funcționează, ce nu, și de ce

Nimeni nu are o reteta care functioneaza fara greseala. Daca ar exista una, toate brandurile ar avea exact performante identice. Dar Perception Engineering™ e o metodologie creata pe baza a zeci de ani de experimente, studiu, si experienta practica cu zeci de clienti din Romania si de afara. Stim ca fiecare campanie pe care brandul tau o creaza, trebuie sa bifeze macar unul, daca nu mai multe din ingredientele de mai jos:

INDEX DE VIRALIZARE: sa vreau sa arat si prietenilor aceasta campanie? Rata de engagement a unei campanii e usor de masurat. Iata doua metode: procentul de reactii pozitive din total vizualizari si procentul de distribuiri din total reactii pozitive.

FIR NARATIV: multe campanii eficiente au un fir rosu, o idee centrala, care uneste toate declinarile acelei campanii, si astfel le amplifica. Atunci cand exista acea mare idee, campaniile se viralizeaza mai rapid, si creaza un impact mai puternic.

INTENSITATEA EMOTIEI: exista 4 tipuri de emotii: activ-pozitive, activ-negative, pasiv-pozitive si pasiv-negative. Multi marketeri cred, in mod gresit, ca mesajele pozitive sunt cele mai eficiente. De fapt, mesajele active - fie pozitive ori negative - sunt cele mai eficiente.

UTILITATE LIVRATA: uneori nu e nevoie ca brandul sa livreze o emotie intensa, ci un grad ridicat de utilitate reala. Unele campanii de marketing nu sunt de fapt mesaje, ci actiuni, initiative care creaza utilitate reala in viata oamenilor. Rezolva probleme.

STIMULI EXTERIORI: unele campanii de succes creaza o conexiune intre produs si un stimul exterior, un element din viata de zi cu zi a clientilor. In momenul in care oamenii intampina acel element, fac o legatura subconstinenta cu acel brand.

VALIDARE SOCIALA: cum stiu ca cealalta persoana foloseste un anumit produs? Multe branduri de succes au grija ca oamenii sa faca vizibila folosirea produsului. Pentru ca stim ca oamenii cumpara produse validate social. Un comportament imitabil, creste eficienta campaniei.

 

 Percepție = Realitate

CUM SE FACE MANAGEMENTUL PERCEPTIEI

Perception Engineering™

 

Studiile arata ca mai mult de 50% din decizia de cumparare, este irationala. Placebo. Perceptie. Cumparam in mare masura emotional, si de multe ori impulsiv. Decizia de cumparare se ia pe pilot automat. Nici nu ar avea cum sa fie altfel. Gandeste-te ca in fiecare hipermarket ai peste 50.000 de produse diferite.

Daca creierul tau nu ar fi expert in a ignora tot ce e irelevant, si daca nu ar putea lua decizii rapide fara a procesa rational, de fiecare data cand ai merge la cumparaturi, ai ramane blocat in magazin 3 luni, analizand rational zeci de mii de optiuni de produse.

Dupa ce decizia de cumparare a fost luata emotional si subconstient, creierul nostru asezoneaza aceasta decizie cu o portie sanatoasa de post-rationalizare, al carei rol e sa ne auto-justifice faptul ca suntem fiinte rationale si alegem intr-un mod rational. Nu ne place nicicum sa recunoastem ca cele mai multe dintre decizii chiar nu sunt rationale.

De aceeam brandurile care invata sa coordoneze intr-un mod strategic si holistic modul in care oamenii le percept, castiga. Si de aceea am creat metoda Perception Engineering™. Pentru ca poti sa ai cele mai bune produse, si totusi sa pierzi cota de piata.

 

Percepție = Emoții

Relatiile se bazeaza pe emotii. Si emotiile determina perceptia.

Cu totii credem ca produsul nostru e cel mai bun. Dar oamenii nu iau decizii de cumparare pe baza a ce cred companiile. Au nevoie sa se conecteze emotional cu tine, cu brandul tau, cu povestea ta, trebuie sa-i captivezi prin ceva care are legatura in primul rand cu ei, cu o nevoie emotionala a lor. Pe aceasta legatura emotionala, se creaza o relatie intre oameni si brand.

Iar Perception Engineering™ exista tocmai pentru a usura managementul strategic al modului in care oamenii percep brandurile si creeaza legaturi emotionale cu ele.

E o stiinta. E un avantaj competitiv indiscutabil.

Si pur si simplu functioneaza.

 

Cum funcționează

Daca nu controlezi perceptia, nu iti controlezi brandul.

Metodologia Perception Engineering™ abordeaza brandul integrat, oferind 3 tipuri de unelte, si anume unelte de:

  • Strategie - Lucram cu principiile de strategie arhetipala de brand, folosite de cele mai de succes companii din lume, care ofera coerenta si consecventa comunicarii de brand

  • Creativitate - Unelte de comunicare rapida, care livreaza rezultate imediate, si care rezolva probleme punctuale pe care le vrei rezolvate, de la achizitie pana la retentie.

  • Tehnologie - Mixul potrivit de solutii tech, care automatizeaza sau accelereaza procese, sau dau acces brandului la un nivel superior de inteligenta analitica

 

Ai timp să citești mai multe despre Perception Engineering™?

Perfect, aici poti citi mai multe despre principiile brandurilor de succes.

 

Sunt pregătit, cum încep?

E simplu. Partea buna e ca oferim o scanare super-rapida a brandului tau, prin care identificam lucrurile pe care le putem imbunatati

Partea si mai buna, e ca toata treaba asta e 100% gratuita, si nu te obliga la nimic. Stam de vorba 45 de minute despre businessul tau, iar cateva zile mai tarziu, revenim cu o lista de recomandari. Dupa care e decizia ta daca vrei sau nu sa continui cu noi.

Scanarea branduluim va include analiza de:

☑ Consumator, Competitie & Comunicare

☑ Prezentarea & promisiunea produsului

☑ Canale de comunicare & tehnologie

☑ Resurse proprii, platite, castigate

☑ Recomandari si planificare

 

Ești pregătit?

Poti stabili oricând o videoconferinta cu expertii nostri in Perception Engineering™, Alice Fischer si Valentin Nenu. Alege orice zi sau ora pe care o gasesti disponibila in calendarul lor.

 

Servus!

Ne-am bucura sa ne cunoastem. Poti sa ne scrii un mail pe office@heraldist.com sau foloseste butonul de mai jos pentru a ne trimite super-rapid un mesaj.